20:00

Referat: Kulladal U - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian – Aman Jafari, Viktor T, Chanon, Stefan – Samuel, Anton, Daniel G, Oskar – Mohammed Ali, Daniel W

Började på bänken gjorde:
Markus som gick in som anfallare efter 28 min och spelade som sådan resten av matchen.
Alex som gick in som innermittfältare efter 28 min och spelade som sådan resten av matchen.
Ghafur som gick in som mittback efter 32 min och spelade som sådan resten av matchen.
David L som gick in som högerback efter 34 min och spelade som sådan resten av matchen
Mathias E som kom in i paus och spelade hela andra halvlek som innermittfältare.
Gustav som kom in i paus och spelade hela andra halvlek som vänsterback.
Vi bytte också runt en hel del och det var bara Adrian i målet som spelade hela matchen.

Kulladal började mycket bra med stor energi och många snabba löpningar. Man hade också i den 18:e min en klockren kanon i ribban från långt håll (frispark?) och de hade därutöver ett par ska vi kalla det trekvartschanser där det kunde blivit mål om inte deras största hot konstrat till det genom en del onödiga dribblingar och riktningsändringar. Vi kändes så långt rätt oorganiserade och våra anfallare kom väldigt lite med i spelet.

Efter cirka 20 min började vi få mera grepp om deras anfallare och yttrar och kunde flytta upp spelet men vi slarvade väldigt mycket i passningsspelet vilket gjorde att vi sällan kom till avslut. Det gjorde däremot också fortsatt Kulladal men de skott som gick inom målramen erbjöd inga svårigheter för Adrian.

I andra halvlek såg det länge mycket bättre ut med ett allmänt mycket bättre passningsspel och en del riktigt fina anfallskombinationer. Kulladal var fortsatt väldigt skottvilliga men det var också fortsatt så att vi kom till väldigt få avslut.
I den 61:a min tog vi ledningen när Alex nickade in bollen på en hörna av Anton. Därefter vidtog en period med rätt mycket ställningskrig och det såg ut som att vi kanske skulle kunna hålla tätt bakåt resten av matchen och därmed ta hem segern. Men som en blixt från klar himmel sprack de förhoppningarna med råge när Kulladal gjorde tre mål på 2 ½ minut! Det första på en mycket tung frispark från långt håll, det andra också på ett långskott medan det tredje kom från nära håll. Det kunde sedan blivit ytterligare ett mål bara 3 min senare när ett bolltapp gjorde att de fick tre spelare stormande mot målet men där Adrian gjorde en vältajmad utrusning och precis hann få undan bollen till inkast. Ett fjärde mål skulle ändå komma i den 87:e min från mycket nära håll på ett vänsterinlägg.

Det kanske bör sägas att spelet under denna sista kvart var helt jämnt men att vi fortfarande hade väldigt svårt att komma till avslut. En anledning till deras målmässiga vändning var att de duktiga spelare som började matchen men sedan varit utbytta kom in igen och dessutom fick stora ytor att spela på när vi (precis som Kulladal) höll ihop laget dåligt och det blev lite mer hawaii över spelet och det om man ska vara lite elak ibland såg ut som att båda lagen gått över till 5-0-5.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 3-6 Avslut på mål: 3-13 Avslut utanför: 5-7